Vizitatori-surpriză la târgul de turism: inspectorii de muncă

Foto: lideruldeopinie.ro

Foto: lideruldeopinie.ro

Inspectorii de muncă din București fac controale, sâmbătă, la Târgul de Turism organizat la Romexpo, verificând printre altele dacă reprezentanții firmelor prezente la standuri au contracte de muncă, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din rândul expozanților. Patronatele din turism dezaprobă controalele, susținând că aceste acțiuni i-au făcut pe cei din domeniu să pară evazioniști în ochii clienților veniți să cumpere vacanțe.

Controalele vizează și plata orelor suplimentare, respectiv dacă personalul aflat la standuri este remunerat și pentru zilele lucrate în weekend, au mai precizat sursele citate, potrivit cărora aceasta este prima ediție a evenimentului la care se fac astfel de verificări.

Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) al Municipiului București, Constantin Bujor, a confirmat faptul că se fac controale, precizând că acestea au început în urmă cu câteva zile și sunt “de rutină”, iar astfel de acțiuni au avut loc și la ediții precedente ale evenimentului.

La controale participă și inspectorul general de stat de la Inspecția Muncii, Ciprian Dragomir, precum și alți “opt-nouă” inspectori de la ITM București, a mai precizat Bujor.

“Noi, ca ANAT, suntem perfect de acord ca ITM să efectueze controale, dar nu suntem de acord să descindă într-o zi de sâmbătă, când târgul e plin de vizitatori, iar inspectorii să se așeze în fața agenților de turism care voiau să își servească clienții”, a declarat președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Lucia Morariu.

„Nu știu dacă nu cumva nu este o răzbunare între societăți din turism concurente, folosind instituțiile statului”, a declarat  vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoș Răducan.

Rezultatele controalelor ar urma să fie făcute publice săptămâna viitoare.

Aflat la a 31-a ediție, Târgul de Turism al României reunește, până duminică, peste 280 de firme din domeniu, inclusiv agenții de turism și hoteluri.

 

Loading

Comments

comments