Virgil Măgureanu, Elena Udrea, Viorel Hrebenciuc, Monica Macovei. Cine a mai fost la „Cina cea de taină” de la Cotroceni

Foto: dcnews.ro

Foto: dcnews.ro

Președinția României a oferit, luni seara, începând cu ora 19, un dineu luxos pentru 300-400 de invitați (estimarea îi aparține președintelui Traian Băsescu), în Sala Unirii a Palatului Cotroceni.

Accesul presei a fost interzis.

Traian Băsescu a fost invitat la „Întâlnirea anuală a Clubului Politic”. Întâlnirile precedente s-au desfășurat în restaurante, dar președintele a avut o altă idee. Că tot pregătește guvernul o tăiere a bugetului Administrației Prezidențiale, de ce să nu se acopere nota de plată din bani publici? „Am întrebat cam câți oameni participă la o întâlnire cu mine la Clubul Politic. Mi s-a spus 15 – 20. Zic: «Dar e mare clubul?» Mi s-a spus: «da, destul de mare, dar dacă ne întâlnim la un restaurant…» și atunci, am spus: «Haideți la Palatul Cotroceni pentru întâlnirea clubului, mai ales că e întâlnirea anuală, și hai să organizăm aici și să vină cât mai mulți din membrii clubului»”, a explicat Băsescu, în deschiderea „Întâlnirii” de la Cotroceni, conform comunicatului Președinției.

Dacă tot s-au cheltuit bani publici, ar fi fost normal să se precizeze cine a participat la respectiva reuniune. Însă, comunicatul citat nu dă niciun singur nume. Așa că presa trebuie să apeleze la surse.

Romaniatv.net citează informații din presă, conform cărora printre invitați s-au numărat Elena Udrea, Cătălin Predoiu (prim-vicepreședinte PDL), Manuela Mitrea (deputat PSD, soția lui Miron Mitrea), Monica Macovei, Viorel Hrebenciuc (vicepreședinte al Camerei Deputaților), Bogdan Chirițoiu, (președintele Consiliul Concurenței) și fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu „membru de dată recentă al Clubului Politic”. Acesta „asigură”: „Nu s-a rostit nici un cuvânt în favoarea unei formațiuni politice sau a unei personalități și nici nu cred că ăsta a fost rostul întâlnirii. (…) S-a insistat mult, iar asta mă bucură, ca elitele să facă eforturi să intre în politică. A fost o reuniune plăcută pe care o consider de bun augur pentru intrarea în politică a unor oameni de calibru (…) E bine ca politica românească să se împrospeteze cu oameni noi, cu o greutate specifică mare în ce privește posibilitatea lor de a participa la viața politică din România”.

Loading

Comments

comments