Vioara dirijorului orchestrei de pe Titanic va fi scoasă la licitație

titanic-violin-elite-dailyVioara dirijorului orchestrei de pe Titanic va fi vândută sâmbătă la licitație în sud-vestul Angliei, după ce a fost găsită într-un pod și autentificată la 101 ani de la naufragiul pachebotului ‘imposibil de scufundat’, relatează AFP.

Evaluat între 200.000 și 300.000 lire sterline (236.000 – 354.000 euro), instrumentul ‘modest, de origine germană și fabricat în serie’ aparține ‘probabil școlii de la Berlin sau Dresda. El datează din 1880 și i s-a adăugat ulterior marca Giovan Paolo Maggini Brescia’, precizează casa Henry & Son, organizator al licitației care are loc între orele 12:00 și 16:00 GMT.

‘Starea ei reflectă viața agitată pe care a avut-o, cu semne ale restaurării și fisuri mari pe vioară’, adaugă Henry & Son. Șapte ani au fost necesari pentru a certifica originea viorii, care a supraviețuit miraculos dramei, arată Andrew Aldridge de la casa de licitații cu același nume.

Vioara i-a aparținut lui Wallace Hartley, dirijorul micii orchestre de pe Titanic care s-a remarcat prin faptul că a cântat până când s-a scufundat Titanicul (aprilie 1912). A cântat imnul ‘Mai aproape de tine, Doamne!’ pentru a calma pasagerii panicați care se grăbeau să urce în bărcile de salvare, din păcate prea puține, conform supraviețuitorilor.

Loading

Comments

comments