Vila Dante – închiriată de Statele Unite, pentru 20.000 de euro lunar

Vila Dante Foto: www.expresmagazin.ro

Vila Dante
Foto: www.expresmagazin.ro

Începând cu data de 1 decembrie 2013, Vila Dante va fi închiriată Statelor Unite ale Americii, informează un comunicat al Biroului de Presă al Guvernului României.

„RA-APPS a încheiat cu Statele Unite ale Americii un contract de închiriere, conform Codului civil, cu o valabilitate de cinci ani și posibilitate de prelungire pentru o perioadă de 15 ani, pentru imobilul situat în București, pe strada Dante Alighieri nr 11, care va deveni, astfel, reședință cu statut diplomatic. Cuantumul chiriei lunare care urmează să fie încasate de RA-APPS este de 20.000 euro”, se spune în comunicat. Acesta nu precizează utilitatea pe care SUA o vor da spațiului care a constituit obiect de dezbatere între Președinție și Guvern.

Varianta închirierii spațiului de către Departamentul de Stat al SUA a fost vehiculată în media centrală, precizându-se că acolo va fi amenajat un oficiu consular.

Vila Dante are facilități care îi conferă statutul de spațiu ideal de recreere pentru personalul diplomatic american.

Anterior, premierul Ponta preciza că prețul de închiriere va fi de peste 20.000 de euro.

Vila Dante se află în Cartierul Primăverii, are o suprafață construită de 1.400 de metri pătrați și un teren aferent de peste 5.000 de mp. Este dotată, între altele, cu piscină acoperită și jacuzzi.

 

Citește și:

Ce întâlniri a avut Ponta la Vila Dante

Loading

Comments

comments