Venezuela pune capăt dialogului cu SUA

Maduro

Nicolas Maduro

Venezuela a anunțat oficial sâmbătă că pune capăt convorbirilor începute în luna iunie cu Statele Unite ale Americii în scopul normalizării relațiilor bilaterale, din cauza unor declarații americane considerate ‘infame’ de către Caracas, potrivit AFP.

‘Confirm că declar terminate toate convorbirile începute în Guatemala cu (secretarul de stat american) John Kerry’, a declarat președintele venezuelean, Nicolas Maduro, cu ocazia unei ceremonii militare, în vestul Venezuelei.

Președintele Maduro a confirmat politica sa de ‘toleranță zero’ față de ‘agresiunile’ SUA împotriva Venezuelei. ‘Nu voi mai suporta nicio agresiune în plus’, indiferent dacă este verbală, politică sau diplomatică, a spus Maduro.

Este vorba de declarații făcute miercuri de Samantha Power, numită de președintele Barack Obama ambasador al SUA la ONU. Samantha Power a spus în fața Senatului american că, dacă numirea sa va fi confirmată, ea va lupta împotriva ‘represiunii’ din Venezuela, potrivit sursei citate.

Considerând ‘infame’ afirmațiile acesteia, Maduro i-a cerut Washingtonului ‘o rectificare imediată’, iar Ministerul Afacerilor Externe i-a trimis o notă de protest Ambasadei SUA.

Opiniile sale ‘lipsite de respect’ au fost ‘susținute de Departamentul de Stat’, ceea ce contrazice tonul și conținutul celor exprimate de secretarul de stat John Kerry în Guatemala, a spus ministrul venezuelean, explicând decizia de a pune capăt convorbirilor.

De mai mulți ani, Venezuela și SUA au relații diplomatice tensionate. Din 2010, nu mai au ambasadori, însă au însărcinați cu afaceri, potrivit aceleiași surse.A

Loading

Comments

comments