Unul dintre oamenii cheie ai administrației Obama a luat-o razna: vrea vărsare de sânge!

Loretta Lynch, fostul procuror general în administrația Obama (în Statele Unite, persoana care ocupă funcția de Attorney General –procuror general- are oarecum atribuțiile unui ministru al Justiției din țările UE), îndeamnă la revoltă împotriva administrației Trump, chiar cu riscul ca aceasta să se soldeze cu sacrificii de vieți omenești.

Într-un scurt mesaj video considerat de politicieni democrați „inspirațional”, fiind postat și pe pagina de Facebook a senatorilor partidului din care face parte și Lynch, aceasta spune: „Știu că sunt timpuri cu mari temeri și nesiguranță, pentru atât de mulți. Știu că sunt vremuri care îi îngrijorează pe cei care ăși văd drepturile atacate, călcate în picioare, chiar anulate. Știu că asta este dificil, dar vă reamintesc că niciodată nu a fost ușor. Întotdeauna a trebuit să muncim, pentru a împinge țara înainte, pentru a atinge idealurile Părinților Fondatori. Oamenii simpli, indivizii care s-au alăturat, înțelegând ce trebuie făcut pentru a susține aceste idealuri, sunt cei care au făcut diferența. Au mărșăluit, și-au dat obolul de sânge și da, unii dintre ei au murit. Este greu. Fiecare lucru măreț este greu. Am făcut asta înainte. O putem face din nou”.

Loretta Lynch a stârnit controverse aprige și în decursul mandatului său, când s-a întâlnit cu Bill Clinton, fostul său șef, la bordul avionului ei, în timp ce se desfășura ancheta FBI referitoare la serverul privat de email pe care Hillary Clinton l-a utilizat în timp ce era Secretary of State (ministrul de Externe al SUA). Lynch a pretins că nu a discutat cu soțul lui Hillary despre investigația agenților federali, iar președintele Obama a susținut-o, dar credibilitatea sa a fost clar zdruncinată.

Loading

Comments

comments