Uniunea Profesorilor de Informatica din Romania a câștigat un premiu Google RISE Awards 2014

Google a desemnat castigatorii RISE Awards 2014, iar Romania se afla pe harta proiectelor care vor primi finantare in cadrul acestui program, prin Uniunea Profesorilor de Informatica din Romania (UPIR) care a prezentat proiectul InfoEducatie, se arată într-un comunicat Grayling Romania.

InfoEducatie este un concurs interdisciplinar, avand ca teme programarea si stiintele informatice. Prin RISE Awards, UPIR va primi pentru proiectul InfoEducatie o finantare de 15.000 de dolari. La aceasta se adauga un sprijin din partea Google Zurich, in valoare de 5.000 dolari.

Concursul InfoEducatie 2014 se adreseaza unui numar de aproximativ 4.000 de elevi din peste 800 de licee din Romania, tineri interesati de programarea practica de aplicatii web, software educational, programe pentru roboti sau tutoriale multimedia. Programul demareaza in martie si, dupa mai multe faze de selectie, 180 de elevi vor fi alesi sa participe la competitia finala, care se va desfasura in cadrul unei tabere de vara. Competitia consta in expunerea de proiecte, care vor fi judecate de un juriu format din studenti, profesori de liceu si profesori universitari. Editia din acest an a InfoEducatie este dedicata elevelor pasionate de IT, cu competitii si premii speciale pentru acestea.

Programul RISE Awards derulat de Google are ca scop sprijinirea derularii de programe care sa inspire si sa pregateasca viitoare generatie de specialisti in stiinte informatice, in special cele care se adreseaza fetelor, minoritatilor si elevilor cu situatii economico-sociale precare.

Mai multe detalii despre RISE Awards gasiti la aceasta adresa: http://goo.gl/ZPrmKJ.

Lista cu toti castigatorii RISE Awards 2014 o gasiti aici: http://goo.gl/jkneZP.

Loading

Comments

comments