UE redirecționează 1,7 milioane de euro pentru integrarea românilor și bulgarilor nou-veniți în Germania

bani 1Suma de 1,7 milioane de euro, inițial alocată persoanelor sărace din Bulgaria și România, va fi redirecționată către Germania pentru integrarea nou-veniților români și bulgari din această țară, relatează Deutche Welle.

Motivele pentru care a apărut această schimbare sunt duble. În primul rând, explică Standart News, banii vor fi redirecționați, pentru că cele două țări balcanice nu sunt în măsură să îi utilizeze. În al doilea rând, banii și-au schimbat cursul din cauza afluxului de români și bulgari în Germania, informează sursa germană.

Decizia survine în contextul în care autoritățile municipale din multe orașe germane au raportat probleme cu nou-veniții din Bulgaria și România. În consecință, Comisia Europeană și guvernul landului german Renania de Nord-Westfalia au decis deblocarea unui total de 1,7 milioane de euro pentru integrarea nou-veniților, care vor beneficia de cursuri în limba germană, de recalificare și de formare profesională.

În așteptarea celui de-al doilea val de imigranți din Bulgaria și România anul viitor, municipalitățile vor angrena, de asemenea, mai mulți asistenți sociali care vorbesc ambele limbi, conchide Deutsche Welle.

Loading

Comments

comments