EXCLUSIV. Tichetele de masă vor fi emise în format electronic din 15 februarie 2014

Foto: totalimpact.ro

Foto: totalimpact.ro

În Monitorul Oficial de azi au fost publicate modificările la Legea tichetelor de masă (nr. 142/1998).

Între altele, noua Lege (nr. 291 din 2013) prevede că tichetele de masă vor putea exista și în format electronic, cu condiția de a conține numele și adresa emitentului, date referitoare la perioada de valabilitate, interdicția de a fi utilizate pentru achiziția de țigări sau produse alcoolice și numele și prenumele salariatului care este în drept să le utilizeze.

Tichetele de masă în format electronic se emit tot de către unități specializate, autorizate de Ministerul de Finanțe în acest scop.

Legea prevede distribuirea tichetelor în format electronic către angajați de către angajator, dar nu oferă detalii referitor la procedură: dacă distribuirea se va face prin email sau printr-un program specializat, dacă vor avea acces la tichetele de masă doar posesorii de smartphone sau toti utilizatorii de telefoane mobile sau dacă va fi necesară utilizarea/achiziția unor dispozitive speciale.

Absența acestor precizări este ciudată, în condițiile în care legea intră în vigoare la 90 de zile de la publicarea în monitorul Oficial, iar Normele Metodologice de aplicare sunt așteptate în termen de 150 de zile de la publicare. Așadar, legea se aplică de la 15 februarie 2014, dar normele ar putea să apară abia două luni mai târziu, pe 15 aprilie 2014.

tichete masa 1 tichete masa 2

Loading

Comments

comments