Shirley Temple a murit. Povestea vieții singurei actrițe care a primit premiul Oscar la 6 ani (VIDEO)

Shirley Temple - imagine din filmul „The Littest Rebel” (1935)

Shirley Temple – imagine din filmul „The Littest Rebel” (1935)

Shirley Temple în „Curly Top” (1935) unul dintre rolurile care i-au adus premiul Oscar

Shirley Temple în „Curly Top” (1935) unul dintre rolurile care i-au adus premiul Oscar

Actrița americană Shirley Temple a murit la vârsta de 85 de ani, din cauze naturale, luni, în locuința ei din Woodside, California, informează BBC News, citat de Mediafax.

Shirley Temple a fost unul dintre cei mai populari copii-vedetă de la Hollywood și a obținut primul ei rol la vârsta de trei ani. A câștigat un Oscar special în 1935, la vârsta de șase ani – record de prococitate care nu a fost doborât.

Calitățile sale de cântăreață, dansatoare și actriță i-au adus admirația a milioane de fani din lumea întreagă. A jucat în total în 43 de lungmetraje, însă a întâmpinat dificultăți în a-și menține cariera la același nivel după ce a devenit adultă și s-a retras din industria cinematografică în 1950, la vârsta de 22 de ani.

Mai jos puteți viziona filmulul „Curly Top” (1935), în care Shirley Temple a interpretat unul dintre rolurile de mare succes, care i-au adus Oscar-ul, precum și filmul biografic „Child Star: The Shirley Temple Story”, realizat în 2001, după cartea autobiografică scrisă de actriță; în acest film, rolul Shirley Temple este interpretat de actrița Ashley Rose.

 

 

 

Loading

Comments

comments