PNL vrea să-l mențină pe Tudor Chiuariu în fruntea Comisiei Juridice a Senatului și după condamnare

UPDATE: PNL vrea să-l mențină pe Tudor Chiuariu în fruntea Comisiei Juridice a Senatului și după condamnare

PNL afirma ca nu se pronunta asupra deciziei justitiei de condamnare a lui Tudor Chiuariu la inchisoare cu suspendare, dar precizeaza, intr-un comunicat remis HotNews.ro, ca “profesionalismul si eficienta” acestuia in fruntea Comisiei Juridice a Senatului nu au fost niciodata contestate. „Speram ca Tudor Chiuariu va avea puterea sa depaseasca momentul personal greu si sa ramana alaturi de PNL”, se spune în comunicatul semnat de Cristina Pocora, purtătorul de cuvânt al PNL.

Știrea inițială:

Sentința definitivă: foștii miniștri Nagy și Chiuariu – condamnați cu suspendare în dosarul Poșta Română

Fostul ministru al Comunicațiilor Zsolt Nagy a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Justiției Tudor Chiuariu la trei ani și șase luni, tot cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate vineri de ICCJ în dosarul “Poșta Română”.

Pentru Nagy, Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus un termen de încercare de opt ani, iar pentru Chiuariu, de șase ani.

Mihai Toader, fostul directorul general al Companiei Naționale Poșta Română (CNPR), a primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Andrei Marinescu, directorul executiv al Direcției de Dezvoltare Strategică al CNPR, trei ani și jumătate tot cu suspendare.

În 27 noiembrie 2012, fostul ministrul al Justiției Tudor Chiuariu a fost achitat, în acest dosar, pentru abuz în serviciu, de un complet de trei judecători ai ICCJ. Instanța supremă a reținut atunci, în cazul lui Chiuariu, că lipsește unul dintre elementele constitutive ale infracțiunii.

Fostul ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației Zsolt Nagy a fost condamnat, tot la fondul dosarului, la trei ani și jumătate de închisoare cu suspendare.

Potrivit anchetatorilor, în perioada anilor 2005 – 2007, printr-un șir de acte nelegale, reprezentanții Poștei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a SC Imopost Developements SA, demers în care au fost implicați și cei doi membri ai Guvernului condamnați, prin emiterea unui act normativ cu scopul de a “clarifica” situația juridică a terenului și a favoriza astfel firma menționată.

Prejudiciul în acest caz este estimat de DNA la 8.619.787 de euro.

Loading

Comments

comments