Senatul a respins proiectul guvernamenal de lege privind exploatarea aurului cu cianuri la Roșia Montană

La propunerea senatorului PSD Darius Vâlcov, președintele Comisiei parlamentare speciale pentru Roșia Montană, Senatul a respins, marți, cu 119 voturi “pentru”, 3 voturi “împotrivă” și 6 abțineri proiectul de lege privind Roșia Montană, în forma transmisă de Guvern, informează Mediafax.

Senatul este prima cameră sesizată, Camera Deputaților fiind forul decizional. Senatorul PDL Alexandru Pereș a declarat, marți, în cadrul dezbaterilor pe raportul Comisiei Roșia Montană, că ar trebui să se schimbe denumirea comisiei în comisie de anchetare a actelor care au stat la baza acestui proiect, privind măsuri de relansare a mineritului la Roșia Montană și de exploatare a aurului și argintului.

Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu a declarat că toți cei implicați și care au dat semnături în acest dosar nu vor avea sărbători liniștite, raportul comisiei parlamentare fiind deja trimis la Parchetul General.

El a arătat că, măcar pentru aceste fapte care s-au desfășurat în derularea proiectului Roșia Montană, important este că aceste acte s-au desecretizat, pentru că, în “stil clasic românesc, când facem prostii, le secretizăm”. “Ei, uite că se întâmplă să se și desecretizeze”, a adăugat liderul PSD, concluzionând „Cei care au fost implicați, părerea mea e că nu vor avea sărbători liniștite”.

Loading

Comments

comments