Școala de vară de astronomie din Bârlad e la a patra ediție

Afiș Școala de vară de astronomie Descoperă Universul!Ciprian Vântdevară, inimosul astronom muzeograf al Panetariului și Observatorului Astronomic din Bârlad, a reușit să aducă școala de vară de astronomie „Descoperă Universul!” la a patra ediție, care se va desfășura anul acesta între 17 – 20 iunie 2015.

Așadar, școala de vară de astronomie va începe miercuri, 17 iunie de la ora 19.00 și se va încheia sâmbătă, 20 iunie. Cursurile teoretice se vor desfășura în fiecare seară în intervalul menționat, între orele 19.00 – 21.30. După cursuri urmează partea practică, adică observațiile astronomice, între orele 21.30 – 00.00. Activitatea se va desfășura la sediul muzeului din strada Republicii nr. 235, unde este și observatorului astronomic. În ziua de joi, 18 iunie, cursurile se vor desfășura la Planetariu (Pavilionul „Marcel Guguianu”) str. „Marcel Guguianu” nr. 4.

La ediția de anul acesta o să participe și lectori de la alte asociații de astronomie din țară, și chiar din afara țării cum ar fi Ion Agavriloaiei președintele Astroclubului Iași și Alexandru Barbovshi, coordonatorul Observatorului Astronomic al Universității Tehnice din Chișinău, Republica Moldova.

Mai multe informații găsiți pe website – ul AstroBârlad și pe pagina de Facebook AstroBârlad

Loading

Comments

comments