S-a găsit vinovatul pentru brambureala din Apuseni: Comisia Europeană

Epava avionului ce a fost pilotat de Adrian Iovan Foto: Mediafax.ro / Marius Pop - Transsylvania Offroad Club

Epava avionului ce a fost pilotat de Adrian Iovan
Foto: Mediafax.ro / Marius Pop – Transsylvania Offroad Club

Directorul executiv al Asociației Europene a Numărului de Urgență (EENA), Gary Machado, a trimis o scrisoare prin care sprijină sistemul românesc 112, spunând că acesta este considerat de mulți ca fiind un punct de referință în Europa, iar experți ca dr. Raed Arafat sunt consultați pe plan internațional pentru expertiza și calitățile lor, informează Mediafax.

Machado precizează că Guvernul României a trimis deja o scrisoare, în 2013, vicepreședintelui Neelie Kroes, îndemnând-o să ia măsuri privind localizarea apelantului în cazul apelurilor de urgență 112 și insistă ca autoritățile de la București să preseze în continuare Comisia Europeană pentru „reglementarea operatorilor de rețele mobile pentru a oferi date precise și fiabile privind localizarea apelantului”.

“Pe parcursul celor cinci ani de mandat, Vice-Președintele Comisiei Europene, Neelie Kroes, a refuzat să reglementeze operatorii de rețele de telefonie mobilă pentru a-i forța să trimită sistemului 112 informații despre locația exactă a apelantului (cum ar fi informații GPS). Dacă ar fi făcut acest lucru, este foarte probabil ca supraviețuitorii teribilului accident de avion să fi fost salvați la timp. Acesta este mandatul domniei sale și este responsabilitatea domniei sale să facă acest lucru în conformitate cu legislația UE (articolul 26.7 din Directiva privind Serviciile Universale)”, a precizat directorul executiv al EENA.

Loading

Comments

comments