România s-a împrumutat cu 1,5 miliarde de euro prin emisiune de obligațiuni

România a atras, joi, 1,5 miliarde de euro de pe piețele externe printr-o emisiune de obligațiuni denominate în euro cu scadența la șapte ani, la o dobândă de 2,95 puncte procentuale peste midswap, indicatorul de referință al pieței, au declarat pentru MEDIAFAX surse bancare.

Potrivit surselor, investitorii au subscris peste 6,2 miliarde de euro la emisiunea de euroobligațiuni a României, depășind de patru ori suma maximă pentru care Ministerul Finanțelor intenționa să o atragă de pe piețele externe, de 1,5 miliarde euro.

Ministerul Finanțelor viza un randament de 3 puncte procentuale peste midswap, indicatorul de referință al pieței.

Randamentul a fost setat la 295 puncte de bază peste mid-swap. La ora transmiterii acestei știri rata midswap era de 1,825% pe an, ceea ce înseamnă un randament de circa 4,77% pe an.

Intermediarii operațiunii au fost Deutsche Bank, Citigroup, HSBC și Societe Generale.

Ministerul Finanțelor Publice a programat pentru luna septembrie licitații pentru plasarea de titluri de stat în valoare de 3,87 miliarde lei pe piața locală, cu mai mult de 1 miliard de lei peste suma titlurilor care ajung la scadență, de 2,78 miliarde lei.

De la începutul anului, Ministerul Finanțelor a împrumutat de pe piața internă 32,091 miliarde de lei, la care se adaugă emisiuni în valută, interne și externe de 1,42 miliarde de euro și 1,5 miliarde de dolari.

Loading

Comments

comments