Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU. Declarația lui Vladimir Putin

Consiliul de Securitate al ONU se reuneste azi, de la ora locală 16,00 (20,00 GMT), într-o reuniune de urgență pe tema Siriei, transmit agențiile internaționale de presă, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, cei 15 membri ai Consiliului de Securitate vor participa la o reuniune cu ușile închise pentru o rundă de consultări privind ultimele evoluții din Siria, la cererea Rusiei.
Convocarea celui mai important organism de decizie al ONU vine după ce Marea Britanie și Franța și-au anunțat intenția de a prezenta în cursul zilei o rezoluție în fața Consiliului de Securitate pentru a “examina” propunerea rusă de plasare sub control internațional a arsenalului chimic sirian.

“Toate astea au un sens si pot functiona daca partea americana si toti cei care o sustin renunta la recursul la forta(…)Este dificil sa constrangi Siria sau o alta tara sa se dezarmeze de o maniera unilaterala daca exista o actiune militara in pregatire impotriva acestei tari(…)Vom lucra impreuna cu sirienii, cu partenerii nostri americani. Sper ca va fi un pas inainte spre rezolvarea pasnica a crizei”, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

Loading

Comments

comments