Rectorul Universității “Ovidius”, urmărit penal pentru luare de mită

stanciu gabriela

Rectorul Universității Ovidius din Constanța, Gabriela Stanciu, a fost pus sub

urmărire penală de procurorii DNA, sub acuzația de luare de mită. Totodată,

anchetatorii i-au pus și interdicția de a nu părăsi țara pentru 30 de zile.

Fapta a fost comisă în cursul anul trecut, când, pentru suma de 1500 de euro,

profesorul universitar a pus la dispoziția unui candidat subiectele și răspunsurile

corecte pentru admitere.

Redăm în continuare comunicatul DNA:

“Din rezoluția de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date și indicii temeinice potrivit cărora, în luna iulie 2012, învinuita Stanciu Gabriela, în calitate de  prorector al Universității „Ovidius” din Constanța, a primit suma de 1.500 euro de la Toader Lucica pentru a-și încălca atribuțiile de serviciu și pentru a-i pune la dispoziție subiectele și răspunsurile corecte la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie. Concret, în schimbul banilor, învinuita Stanciu Gabriela a pus la dispoziția învinuitei Toader Lucica, anterior examenului, subiectele de concurs selectate la disciplina chimie, iar pentru disciplina biologie, răspunsurile corecte pentru fiecare din cele 50 de întrebări.

În urma remiterii celor 1.500 de euro, primirii subiectelor  și răspunsurilor de concurs, fiica învinuitei Toader Lucica, a fost admisă pe locuri cu taxă la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității Ovidius din Constanța.

 

În cauză s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi țara pe o perioadă de 30 de zile față de învinuita Stanciu Gabriela, precum și obligația de a nu exercita funcția de prorector, în conformitate cu prevederile art. 145 1 rap. la art. 145 al.12 lit. f din Codul  de procedură penală.

Loading

Comments

comments