Protestele față de proiectul Roșia Montană au ajuns la a 12-a duminică

Protestatarii din Capitală au eliberat circulația pe Bulevardul Libertății și continuă marșul din Piața Constituției, blocând Bulevardul Unirii, informează Mediafax.

Jandarmii au încercat să îi oprească pe protestatari în parcarea din Piața Constituției, însă din Bulevardul Libertății aceștia au intrat pe Bulevardul Unirii, continând să meargă în marș.

Manifestanții care se opun proiectului de la Roșia Montană s-au strâns inițial în zona statuilor de la Universitate, unde au afișat bannere cu mesajele împotriva exploatărilor miniere cu cianuri și a gazelor de șist.

După aproximativ două ore de protest la Universitate, în jurul orei 19.15, protestatarii au plecat spre Parlament. Aceștia au mers pe străzile din Centrul Istoric, după ce au fost opriți de jandarmi să iasă pe Bulevardul Brătianu.

La Cluj Napoca, numărul manifestanților care protestează față de proiectul minier de la Roșia Montană a depășit cinci sute, ei ajungând în fața Prefecturii, unde mai multe persoane stau așezate pe carosabil și blochează circulația dinspre centru spre cartierele Mănăștur și Grigorescu.

Loading

Comments

comments