Protest masiv în Franța împotriva familiilor „nenaturale”

Foto: franceinfo.fr

Foto: franceinfo.fr

Căsătoria persoanelor de același sex a fost aprobată, în Franța, anul trecut, iar în primăvara acestui an este așteptată o nouă modificare a legislației, care să le permită cuplurilor homosexuale să adopte copii.

În plus, în școlile din Franța programa școlară a fost astfel modificată, încât elevii să fie dăscăliți de timpuriu în privința egalității sexelor și a libertăților sexuale.

Toate aceste schimbări s-au dovedit prea abrupe pentru partea conservatoare a societății franceze. Sute de părinți și-au retras copii de la cursuri, după ce s-a răspândit zvonul că se predau cursuri de masturbare. O parte a francezilor nemulțumiți au ieșit în stradă. Ample demonstrații au avut loc, chiar azi, la Paris și Lion. Conform organizatorilor (asociația „Manif Pour Tous”), au participat 500.000 de persoane. Autoritățile pretind că au fost de șase ori mai puține.

O caricatură din „Le Parisein”  înfățișează un băiat rugându-și tatăl să îi spună o poveste înfricoșătoare înainte de somn. Tatăl începe: „Guvernul plănuiește să oblige mamele să avorteze, pentru a planta foetușii în uterul altor femei, care vor vinde copiii cuplurilor homosexuale, iar acestea vor decide dacă viitorii copii vor fi băieți sau fete”.

„Familia este amenințată. Ce urmează? Eutanasia!”, spune Mederic, un student de 20 de ani, participant la manifestațiile de duminică, citat de The Guardian.

„Uitați-vă în jur! Suntem francezi obișnuiți, care nu protestăm de obiecei. Suntem buni cetățeni. Mergem la muncă și ne vedem de treburile noastre. Dar ne temem pentru copiii noștri. Guvernul vrea să distrugă familiile”, a spus o pensionară care a venit tocmai din Normandia, pentru a protesta în Capitala Franței.

„Guvernul vrea să creeze un nou tip de familie, nenatural. Suntem împotriva surogatelor”, întărește o studentă de 19 ani. Prietenul acesteia adaugă: „Suntem numiți extremiști, fiindcă nu credem că sunt naturale căsătoriile între persoane de același sex. Nimeni nu ne ascultă. Vorbesc despre egalitate, ca și când asta înseamnă că poți să faci  orice vrei și totul va fi bine. Dar nu e bine”.

Loading

Comments

comments