Probleme tehnice la Metrou în ziua probei de Matematică de la Bacalaureat

UPDATE 10:08

Metroex anunță că defecțiunea tehnică s-ar fi remediat la ora 8.40. Însă, la ora 9.13, când reporterul Select News a discutat cu reprezentantul Metrorex, problema nu era rezolvată, iar circulația era, în continuare, perturbată.

Reproducem comunicatul Metrorex:

„Astazi 03..07.2013 din cauza unei defectiuni tehnice, circulatia metroului in zona statiei Nicolae Grigorescu 1, Linia M3, in intervalul 07,30 – 08,40, a fost perturbata.
Circulatia trenurilor in intervalul sus-mentionat s-a desfasurat astfel:
– intre statiile Nicolae Grigorescu 1 si Dristor 1 – in sistem pendula pe firul 1
– intre statiile Nicolae Grigorescu 1 si Titan – in sistem pendula pe firul 2
– intre statiile Titan si Republica – in sistem pendula pe firul 1
– intre statiile Nicolae Grigorescu 2 si Anghel Saligny – in sistem pendula pe ambele fire”.

 

Citește și

Elevii care au întârziat la Bacalaureat din cauza problemelor de la Metrou pot da examen cu subiecte de rezervă

 

Știrea inițială

Sute de elevi bucureșteni, care s-au deplasat azi, cu metroul, pentru a se prezenta la liceele lor, în vederea susținerii probei de matematică a examenului de Bacalaureat, au avut o surpriză neplăcută, la fel ca și miile de bucureșteni care folosesc regulat acest mijloc de transport.

În jurul orei 7.30, s-a defectat un macaz, ceea ce a făcut ca circulația pe tronsonul Nicolae Grigorescu – Anghel Saligny să fie parțial blocată. Conducerea Metrorex a dispus ca circulația să se desfășoare pe un singur fir, alternativ, până la remedierea deficienței. De la biroul de presă al Metrorex ni s-a comunicat că echipa de intervenție este la fața locului (la macaz), dar nu se știe în cât timp defectul va fi remediat.

Deocamdată, călătorii sunt coborâți în fiecare stație de pe traseu și urcați în alt tren. Trenul respectiv circulă înainte și înapoi, între două stații. Este afectată circulația pe mai multe tronsoane, operațiuni de transbordare efectuându-se și în stațiile „nod” Dristor și Nicolae Grigorescu.

Călătorii sunt anunțați de existența unei defecțiuni tehnice și li se prezintă scuzele de rigoare.

La Metrou s-a creat o mare îmbulzeală. Este posibil ca mulți elevi să fi întârziat la examenul de azi și să fie nevoiți să se prezinte la sesiunea din toamnă. (Supoziția a fost infirmată de Marian Banu, purtător de cuvânt al ISMB, care a declarat că elevii care au întârziat din motive obiective vor putea participa la examen acum, rezolvând subiectul de rezervă).

metrou

Loading

Comments

comments