Întâlnirea Prințului Charles cu Preafericitul Daniel

Știre actualizată

Charles, prințul de Wales, se află într-o vizită oficială de trei zile, în România. Azi de la ora 11,40, va fi primit de premierul Sorin Grindeanu, la Palatul Victoria.

Tot azi, va fi primit de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu la Palatul Elisabeta, va merge la Patriarhia Română și la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Miercuri, Alteța Sa Regală a depus o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I, apoi a fost primit, la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis, care l-a decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în Grad de Mare Cruce, în semn de „prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.

Vizita oficială se va încheia vineri.

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, declara, săptămâna trecută, într-un interviu acordat AGERPRES, că vizita Prințului Charles, „un mare prieten și admirator al României”, reprezintă celebrarea forței legăturilor dintre cele două țări.

 

Actualizare: Cooperare între Fundația Prințului Charles și Patriarhia Română

Conform agenției Basilica.ro, în cadrul întâlnirii cu Prințul Charles, „Patriarhul României a menționat că în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord locuiesc mulți credincioși ortodocși români, ca studenți sau angajați în diferite domenii de activitate a societății britanice. Astfel, în prezent, există peste 45 de parohii ortodoxe românești, păstorite de un episcop vicar și de 42 clerici, parohii care se bucură de sprijinul Bisericii Angliei, inclusiv prin oferirea unor locașuri de cult.

În contextul în care Alteța Sa Regală a vorbit despre vizitele efectuate la unele organizații umanitare din România în care sunt implicate instituții britanice, Patriarhul României a prezentat programe sociale ale Patriarhiei Române, precum Alege școala! destinat ajutorării copiilor expuși riscului abandonului școlar, Donează sânge! Salvează o viață! și Sănătate pentru sate, pentru sprijinirea persoanelor în vârstă și sărace din mediul rural.

Alteța Sa Regală Prințul de Wales a subliniat importanța moștenirii culturale românești și a apreciat receptivitatea României pentru conservarea acesteia. În acest context, a fost abordată posibilitatea unei cooperări între Patriarhia Română, Fundația Prințul de Wales și Fundația Pro Patrimonio, în vederea conservării și punerii în valoare a patrimoniului cultural și religios românesc. (…)

La încheierea vizitei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit Alteței Sale Regale o icoană lucrată în tehnica mozaic, reprezentând pe Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României. Apoi, i-a mulțumit Alteței Sale Regale pentru vizită și a transmis Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, urări de sănătate și binecuvântare”.

Loading

Comments

comments