Prințul Charles la Hospice București

Aflat în vizită oficială în România, Prințul Charles a vizitat centrul bucureștean de îngrijiri paliative al Hospice Casa Speranței, fundație umanitară înființată, la Brașov, de britanicul Graham Perolls.

Protocolul a fost foarte strict, semnalul telefoanelor mobile fiind bruiat în zonă pe durata vizitei, iar Agerpres fiind singura organizație de presă acreditată la eveniment. După ce moștenitorul coroanei britanice a părăsit centrul, Hospice a emis un comunicat de presă din care cităm în continuare:

„ASR, Prințul de Wales, a fost întâmpinat la Centrul HOSPICE din București de către fondatorul HOSPICE Casa Speranței, Graham Perolls, și de către directorul executiv al organizației, Mirela Nemțanu. Vizita s-a bucurat și de prezența Ambasadorului Marii Britanii în România, Paul Brummell, și a Ambasadorului României în Marea Britanie, Dan Mihalache.

De asemenea, la evenimentul din 31 martie, au luat parte Prințesa Marina Sturdza, Alexandru Petrescu – Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Toader Mugur Mihai – Primarul Sectorului 2 București, Gabriel Mutu – Primarul Sectorului 6 București, reprezentanți ai comunității de afaceri din România, precum și vechi susținători și parteneri ai Fundației HOSPICE Casa Speranței.

Întâlnirea a creat premisele unor discuții detaliate între autoritățile române și promotorii îngrijirii paliative în România, legate de nevoia uriașă de servicii de acest tip pe care o resimt în continuare, în România, copiii și adulții diagnosticați cu boli incurabile.

«Vizita Prințului de Wales este pentru noi o deosebită onoare și o recunoaștere a activității de 25 de ani a Fundației HOSPICE Casa Speranței în România. Membră a familiei Hospices of Hope din UK, HOSPICE Casa Speranței și-a început activitatea în 1992, cu o mică echipă, la Brașov. În timp, echipa fundației s-a mărit, iar organizația a inaugurat, tot la Brașov, în 2002, primul centru cu servicii integrate de acest tip din țară. Peste 12 ani, am reușit să înființăm un centru similar, mult mai încăpător, la București. Următorul proiect al fundației este deschiderea în acest an, al celui de-al treilea centru de tip hospice, la Adunații-Copăceni, lângă București. Centrul socio-medical va fi dedicat copiilor cu boli cu prognostic limitat de viață și familiilor acestora», a explicat Graham Perolls, fondatorul HOSPICE Casa Speranței.

Eforturile neobosite făcute în susținerea îngrijirii paliative din România au fost recunoscute de către Casa Regală Britanică prin acordarea fondatorului HOSPICE în România, Graham Perolls, a ordinului de British Empire OBE by the Queen, cât și a celui de Companion of the Order of St Michael and St George, în 2014.

«Cei 25 de ani de activitate, pe care HOSPICE Casa Speranței îi aniversează în 2017, au atins existențele a peste 20.000 de oameni și au marcat viețile tuturor celor dragi acestora. Fundația a devenit sprijin pentru cei aflați prinși într-o cursă nedreptă cu o boală incurabilă. Specialiștii organizației au fost și rămân aproape de cei care au nevoie de îngrijire paliativă, prin servicii gratuite, oferite în casele pacienților, la sediile fundației sau în spitalele partenere. Tratamentul, sesiunile de kinetoterapie, activitățile în centrele de zi, internarea în propriile unități medicale, grupurile suport, îndrumarea și consilierea psiho-emoțională sunt menite să îi ajute și să schimbe în bine drumul celor care înfruntă o boală incurabilă și cu un prognostic limitat de viață», a declarat Mirela Nemțanu, directorul executiv al HOSPICE Casa Speranței.

Odată cu vizita ASR, Prințul de Wales, la centrul fundației din București, organizația lansează Campania HOSPICE 25. Toți cei care cred că bolnavii incurabili din România au dreptul la sprijin gratuit și necondiționat sunt invitați să ni se alăture. Detaliile campaniei sunt diponibile pe www.hospice.ro.

 

Despre HOSPICE Casa Speranței

 HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE reprezintă cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip și liderul îngrijirii paliative.

Organizația dispune de două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. Fundația intenționează să deschidă în 2017 cel de al treilea centru de tip hospice la Adunații – Copăceni, lângă București, centru socio-medical dedicat exclusiv copiilor.

HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 25 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 20.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie”.

Loading

Comments

comments