Pricopie: doar 3 la sută dintre elevi citesc lecturile obligatorii. Ce soluție are ministrul Educației

Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale Foto: jurnalul.ro

Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale
Foto: jurnalul.ro

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat, joi, că doar 3% dintre elevi citesc textele de lectură obligatorie și a arătat că la cursurile de limba și literatura română ar putea participa și scriitori, informează Mediafax.

„Din informațiile pe care noi am putut să le culegem, am ajuns la o concluzie destul de tristă: nu avem mai mult de 3% dintre elevi care citesc lecturile obligatorii sau recomandate. Poate că am greșit, poate că sunt 6%, poate sunt 10%, dar nu stăm foarte bine în această zonă”, a declarat Pricopie, la recepția organizată cu prilejul prezentării Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași.

„În acest context, noi am solicitat sprijin din partea tuturor, am vorbit cu domnul președinte Manolescu (Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor – n.r.), am vorbit la Academia Română, pentru a ne acorda sprijin și evident, de fiecare dată când am posibilitatea să mă adresez scriitorilor români și poeților români, o fac”, a mai spus Pricopie, care cere ca ora de limba și de literatura română să fie „deschisă”, acest lucru presupunând și participarea ca invitați la cursuri a unor scriitori care să „întindă o mână de ajutor” copiilor, pentru ca aceștia să înțeleagă operele literare.

“Ora de română să se desfășoare și într-un muzeu, să se desfășoare și într-un târg de carte…”, a adăugat Remus Pricopie.

Loading

Comments

comments