Prefectul de Brăila, înzăpezit și demis. Subprefectul, demis și el, pentru tentativa nereușită de deszăpezire a prefectului

Prefectul județului Brăila, Gheorghi Obreja Foto: probraila.ro

Prefectul județului Brăila, Gheorghi Obreja
Foto: probraila.ro

Prefectul județului Brăila, conservatorul Gheorghi Obreja, coordonator al intervențiilor pentru situații de urgență din județ, este în continuare înzăpezit, joi dimineață, în localitatea Gemenele, în timp ce în județ sunt izolate 53 de sate din 16 comune cu 15.425 de gospodării, informează Mediafax.

Toate drumurile naționale, cu excepția DN 22 B Dig Brăila-Galați, dar și toate drumurile județene sunt închise.

Autoritățile brăilene au solicitat ca un elicopter să ajungă în județ pentru a prelua cinci cazuri medicale grave, între pacienți fiind și o persoană care a suferit un accident vascular cerebral.

Ministrul Administrației Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, a anunțat că, joi, îi va propune premierului Victor Ponta și ministrului interimar de Interne, Gabriel Oprea, eliberarea din funcție a doi prefecți și a unui subprefect, pentru deficiențe în operațiunile de deszăpezire, spunând că este nemulțumit de prefectul din Brăila, care “s-a lăsat înzăpezit”.

Tot miercuri seară, premierul Victor Ponta a anunțat, după ce subprefectul județului a afirmat că de o jumătate de zi este axat pe deszăpezirea prefectului, că unul dintre vicepremieri sau ministrul Apărării va merge la Brăila, iar dacă se va constata că acolo sunt persoane fără autoritate ori competență, acestea vor fi înlocuite.

Subprefectul de Brăila, Ionuț Grosu, a transmis Guvernului, miercuri, la comandamentul de iarnă, că de o jumătate de zi încearcă să-l scoată pe prefectul județului din localitatea Gemenele, unde a rămas înzăpezit, iar vicepremierul Liviu Dragnea i-a cerut să nu concentreze toate utilajele pentru asta.

“După cum știți, de o jumătate de zi ne străduim să îl scoatem pe domnul prefect de la…Este foarte, foarte greu de ajuns la ei”, a răspus subprefectul, moment în care cei prezenți în sala de ședință au izbucnit în râs.

“Domnul subprefect, nu vreau să țin toată țara pentru această discuție. Știu că domnul prefect este o persoană foarte importantă, dar mai avem vreo 6.900 de persoane care au nevoi foarte serioase. Nu concentrați toate utilajele acolo. Vreau, imediat după videoconferință, că nu vă întreb acum, că nu știți, să-mi transmiteți care e necesarul de pâine”, a cerut vicepremierul pe un ton tăios.

Loading

Comments

comments