„Poziția copilului” a luat și Premiul Telia, în Suedia

Filmul “Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, a fost distins, vineri seara, cu premiul Telia la Festivalul Internațional de Film de la Stockholm, Suedia, informează Mediafax.

Premiul Telia se acordă celui mai bun film din festival care nu beneficiază încă de distribuție în Suedia, informează Institutul Cultural Român (ICR) Stockholm.

“Poziția copilului”, o producție Parada Film, 2013, este câștigătorul marelui premiu Ursul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin din acest an și al premiului FIPRESCI, acordat de asociația internațională a criticilor de film. Totodată, este propunerea României pentru categoria “cel mai bun film străin” la premiile Oscar.

Premiul Telia, acordat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Stockholm de una dintre cele mai mari companii de telecomunicații suedeze, este dedicat sprijinirii distribuției în Suedia a filmelor de artă și constă în 100.000 sek (aproximativ 11.000 euro), acordați pentru distribuția locală a filmului câștigător. Astfel, premiul este un sprijin în promovarea locală a filmului, astfel încât să poată fi văzut de un număr cât mai mare de spectatori.

Festivalul Internațional de Film de la Stockholm s-a aflat în acest an la cea de-a 24-a ediție și a inclus peste 180 de filme din 50 de țări.

Premiul pentru cel mai bun film al ediției din acest an a festivalului a fost acordat peliculei “The Selfish Giant” de Clio Barnard, conform site-ului oficial al evenimentului.

“Poziția copilului” vorbește despre traumele sufocării copiilor prin dragoste și despre amprentele pe care le lasă părinții asupra personalității acestora. Traficul de influență și corupție la nivel mic în instituțiile de bază ale societății și extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi, sunt alte subiecte ale peliculei.

 

Loading

Comments

comments