Povestea copilului ucis de un câine în Parcul Tei șochează presa internațională. Autoritățile române sfidează drama care se poate repeta oricând!

sursa foto: wikipedia

sursa foto: wikipedia

Un copil de patru ani a fost astăzi omorât de un câine în apropierea Parcului Tei din București. Fratele lui, de șase ani, a fost și el mușcat de câini. Autoritățile române – Primărie, Poliție, Parchet – au tratat drama ca pe un eveniment comun, nicidecum ca pe o tragedie care se poate repeta în orice clipă. S-au oferit explicații contradictorii, necredibile, penibile. Ca de obicei, s-a încercat pasarea responsabilității în ograda altuia: dacă moartea ar fi avut loc în parc, de vină era Primăria, dar aceasta susține că a avut loc pe un teren privat, deci nu mai are nicio răspundere. Nu se știe încă al cui este câinele: era un maidanez comunitar sau era un maidanez îngrijit de persoane private?
În timp ce autoritățile noastre se încurcă în întrebări și răspunsuri penibile, presa internațională vuiește. Cazul a fost imediat relatat de Associated Press și preluat de theglobeandmail.com, BusinessStandard, News24.com, CalgaryHerald etc.
Despre București se vorbește ca fiind casa a mii de câini, menționându-se faptul că, numai în lunile ianuarie – mai 2013, în Capitală au fost mușcate peste 1100 de persoane. De asemenea, presa internațională menționează cazul omului de afaceri japonez care a murit, tot în România, mușcat de un câine în urmă cu câțiva ani. Este reamintit și cazul femeii care a murit în curtea unui spital, atacata de o haită de maidanezi.
Ultimele statistici arată că în București sunt 65.00 de câini fără stăpân, iar anul trecut au fost mușcate 16.000 de persoane. În cadrul Primăriei Capitalei funcționează Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), instituție care pentru anul în curs are un buget de 15 milioane de lei.

Loading

Comments

comments