Potopul din Sud-Vestul țării – repetabil la 100-200 de ani

Foto: stirileprotv.ro

Foto: stirileprotv.ro

Precipitațiile din ultimele două zile au depășit 100-180 de litri pe metru pătrat în Gorj, Vâlcea, Argeș și Teleorman, la stația Nistorești de pe râul Olteț și la stația Râmnicu Vâlcea de pe râul Olănești fiind înregistrate debite cu probabilitate de revenire o dată la 100-200 de ani, informează Mediafax, citând Administrația Naționale “Apele Române” (ANAR).

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, marți, o avertizare cod roșu de inundații pe râurile Gilort (județul Gorj), Lotru (județul Vâlcea), pe cursul superior al Oltețului și pe afluentul său Cerna (județele Gorj și Vâlcea), valabilă până miercuri, la ora 09.00.

Două persoane și-au pierdut viața, ieri, în urma revărsării apelor. Sute de gospodării au fost distruse și culturile de pe mii de hectare de teren au fost compromise.

Miercuri, hidrologii au extins codul roșu de inundații pe râurile Vedea și Cotmeana, în județele Olt, Teleorman și Argeș, noua avertizare fiind valabilă până joi, la ora 08.00.  Circulația rutieră este blocată pe mai multe drumuri din județele Vâlcea, Hunedoara și Argeș, din cauza viiturilor și a alunecărilor de teren.

Loading

Comments

comments