Ponta prelungește mandatul comisiei Roșia Montană

Premierul Victor Ponta a afirmat vineri că decizia Comisiei speciale care se ocupă de analiza proiectului minier de la Roșia Montană privind scoaterea din proiect a acordului cu RMGC este suverană, însă a arătat că USL a decis prelungirea mandatului acestui for cu 30 de zile, “în ideea că se va găsi o poziție comună”.

“Am decis ca săptămâna viitoare să mai prelungim mandatul comisiei, pentru a putea să finalizeze toate audierile și să citească toate materialele care au fost puse la dispoziție și decizia comisiei este suverană asupra Guvernului”, a spus Ponta, într-o conferință de presă după ședința USL.

El a precizat că la ședința USL a fost prezent și președintele comisiei, Darius Vâlcov, care a informat despre discuțiile din acest for al Parlamentului.

Premierul a indicat că decizia comisiei speciale în cazul scoaterii din proiect a acordului cu RMCG este suverană asupra Guvernului.

“Eu nu am chestiuni de orgoliu. Dacă dânșii în Parlament găsesc soluții mai bune, nu pentru Roșia Montană în mod special, o reglementare mai bună pentru ca în România să ne dezvoltăm totuși economic, pentru că marea problemă a acestor zile este dacă vrem să rămânem sau să ne întoarcem în Evul Mediu să nu mai folosim nici curent electric, nici mașini, nimic ca să fie fericiți cei care îl fugăreau pe ministrul Barbu sau dacă vrem să ne dezvoltăm exact cum se dezvoltă celelalte țări occidentale care nu au potențialul nostru economic și natural. Din punctul meu de vedere, nu este nicio supărare dacă în cadrul comisiei se schimbă tot, o parte, un titlu, se face altceva. Ceea ce decide Parlamentul asta va respecta și va aplica Guvernul”, a spus Ponta.

Loading

Comments

comments