Ponta aprobă înființarea unui nou serviciu secret – la DNA!

Premierul Romaniei, Victor Ponta (S) si procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi (D), participa la sedinta CSM in care urmeaza a se lua act de demisia Monei Pivniceru din magistratura, in Bucuresti, joi, 23  august 2012. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

Premierul Romaniei, Victor Ponta (S) si procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi (D), la sedinta CSM, joi, 23 august 2012. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

Laura Codruța Kovesi a obținut, la ultima ședință a Executivului, înființarea a zeci de noi posturi de ofițeri sub acoperire și de filaj, adică mult-visatul serviciu secret pe care îl cerea încă din octombrie anul trecut. În aceste condiții, va fi interesant de văzut la ce vor mai folosi interceptările SRI sau serviciile ofițerilor DGIPI, câtă vreme DNA a ajuns un fel de „stat în stat”.

Hotărârea de Guvern 643/2014 a fost adoptată vineri, 31 iulie, deși nu figura pe agenda publică a Executivului, care era ocupat, teoretic, cu acordarea de fonduri pentru sinistrați și cu amnistierea fiscală a pensionarilor și a mamelor care au de returnat bani statului.

Concret, la ședința din 31 iulie, Guvernul a aprobat suplimentarea cu 50 de posturi a numărului de ofițeri sub acoperire și de filaj și de ofițeri specializați în recuperarea creanțelor.

Înființarea unui astfel de serviciu va costa statul aproximativ 12 milioane de lei (aproape trei milioane de euro) pe an, așa cum prevedea nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern 643/2014, aprobată și publicată luni în Monitorul Oficial. Sumele necesare funcționării celor 50 de noi posturi vor fi “încadrate în bugetul alocat DNA”, se arată în HG 643/2014, semnată de Victor Ponta și contrasemnată, printre alții, de ministrul justiției Robert Cazanciuc. (Raluca Dan, Sursa Zilei)

Loading

Comments

comments