Un politician olandez a protestat în fața ambasadei României de la Haga

Geert Wilders (D)

Geert Wilders (D)

Geert Wilders, liderul partidului de dreapta Partij voor de Vrijheid (Partidul Libertății) a protestat, luni, în fața ambasadei României de la Haga, împotriva deschiderii pieței muncii în Europa pentru români și bulgari, relatează nltimes.nl.

Wilders s-a deplasat la ambasadă pentru a înmâna o scrisoare în care își exprimă îngrijorarea fată de sosirea românilor și bulgarilor care vor putea munci liber începând cu 1 ianuarie 2014. Wilders a fost primit în ambasadă într-o audiență iar la sfârșitul ei politicianul olandez a declarat că a fost “primit bine” iar românii l-au “ascultat cu atenție”.

Wilders a venit la protestul său cu un semn de circulație pe care era scris “accesul interzis” în olandeză și română. Nu i s-a dat însă voie să intre în ambasadă cu indicatorul.

Spectacolul lui Wilders a avut loc cu ocazia summit-ului de la Haga pe tema migrației europene. Wilders a declarat că populația olandei este mai mult decât îngrijorată iar trei pătrimi dintre aceștia se tem că va crește criminalitatea și presiunea pe piața muncii.

Liderul partidului Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (Partidul Poporului pentru Libertate și Democrație), Hans van Baalen, l-a criticat aspru pe Wilders și a declarat s-a simțit projund jenat de protestul acestuia din fața ambasadei României. “Acesta nu este modul în care să ne comportăm unii cu alții în Europa”, a declarat Baalen după care a mai adăugat că Wilders insultă România și că acesta nu a înțeles că o creștere economică ajută atât olandezii cât și românii.

Loading

Comments

comments