Pixelul albastru al Moscovei

Dacă Occidentul înghite și gălușca asta, atunci… bine.
Strategia de PR a Rusiei este că Ucraina „poartă întreaga responsabilitate pentru prăbușirea avionului malaysian, fiindcă nu ar fi trebuit să permită trecerea unui avion de pasageri deasupra unei zone afectate de un conflict militar”.
Această afirmație / mod de a pune problema de către ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin, citat de agențiile de presă, ne arată două lucruri:
1. Moscova ȘTIE deja că așa numiții pro-ruși înarmați de „ea” au doborât avionul și încearcă să anticipeze reacția comunității internaționale cu o mutare „în avans”, ca să atenueze impactul veștii, disipând valul subsecvent de reproș la adresa sa;
2. Cei care au ascultat înregistrarea convorbirii între doi lideri pro-ruși care discutau despre doborârea avionului imediat după incident, au putut remarca, dincolo de cinismul și animalismul acestora, faptul că spuneau „avionul nu avea ce să caute acolo”. Încă nu avem confirmarea autenticității convorbirii (și e posibil să nici nu o avem), dar exact asta spune acum Moscova.

Loading

Comments

comments