Peste 500.000 de joburi disponibile bine plătite în Uniunea Europeană și nu există candidați!

FILE - European Central Bank Lowers Key Interest On 2,0 Per CentȘefii de stat și/sau de guvern ai țărilor membre UE reuniți, ieri, la Bruxelles, au adoptat un set de concluzii referitoare la prioritățile Uniunii în perioada următoare.

S-a acordat o importanță specială Economiei Digitale, Inovației și Serviciilor conexe (din domeniul IT&C), Uniunii monetare și economice și Uniunii bancare.

Cu referire la Economia Digitală, s-a constatat un fapt foarte îngrijorător: competențele digitale sunt la un nivel foarte scăzut în rândul angajaților din Uniunea Europeană. Ca rezultat, în anul 2011 existau 300.000 de locuri de muncă neocupate în sectorul IT&C, iar trendul se menține, astfel că, până la finele anului următor s-au putea să existe chiar 900.000 de astfel de joburi vacante.

Consiliul European a decis ca o parte a fondurilor structurale și pentru investiții să fie alocate, în perioada 2014 – 2020 educației digitale, în special în rândul tinerilor, dar și pentru cursuri de recalificare. De asemenea, se va accentua reforma învățământului, pentru o integrare mai bună a educației digitale, încă din primii ani de școală.

Loading

Comments

comments