Parlamentarii blochează urmărirea penală a fostului vicepremier Daniel Chițoiu

Foto: ziuanews.ro

Foto: ziuanews.ro

Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat negativ, marți, cererea ministrului Justiției privind începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru Daniel Chițoiu, informează Mediafax.

În ședința Comisiei juridice s-au înregistrat cinci voturi în favoarea cererii, 16 voturi au fost “împotrivă”, patru buletine de vot au fost anulate.

Camera Deputaților a decis, marți, să introducă pe ordinea de zi a ședinței de plen discutarea solicitării procurorului general privind încuviințarea începerii urmăririi penale a deputatului PNL Daniel Chițoiu.

Liderul deputaților PSD, Marian Neacșu, a făcut această propunere, urmând ca solicitarea să fie discutată la punctul 20 al ordinii de zi.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunțat marți la finalul reuniunii grupurilor parlamentare ale PNL că deputații liberali vor vota în favoarea începerii urmăririi penale în cazul fostului ministru Daniel Chițoiu, pentru ca poziția partidului să nu poată fi interpretată ca o obstrucționare a justiției.

Direcția Națională Anticorupție a cerut procurorului general al Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție să solicite Camerei Deputaților aviz pentru urmărirea penală a lui Daniel Chițoiu, în dosarul “Carpatica”, pentru abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat, în perioada în care a fost ministru al Finanțelor. Procurorul general, Tiberiu Nițu, a înaintat Camerei referatul DNA privind cererea de aviz pentru urmărirea penală a lui Chițoiu.

Din probele administrate de procurori a rezultat că, în calitate de ministru al Finanțelor, Daniel Chițoiu a inițiat proiectul de ordonanță de urgență care reducea numărul membrilor consiliului și prevedea noi cerințe legate de calificările profesionale minime, fiind introdusă condiția experienței profesionale de minimum nouă ani de la data absolvirii studiilor.

Loading

Comments

comments