Oktoberfest 2013 – 6,7 milioane de litri de bere în cele 16 zile ale evenimentului

Germany OktoberfestEdiția 2013 a festivalului berii de la Munchen (sudul Germaniei) care s-a încheiat duminică a atras circa 6,4 milioane de vizitatori, un număr stabil în raport cu anul trecut, au anunțat organizatorii, citați de AFP.

Participanții, care au sărbătorit în acest an ediția 180 a celei mai mari serbări populare din lume, au înghițit peste 6,7 milioane de litri de bere în cele 16 zile ale evenimentului, se precizează într-un comunicat dat publicității.

Cu această ocazie, 114 vite și 58 de viței au fost consumați de participanții care s-au mai putut delecta cu alte specialități, cum ar fi cârnați prăjiți, jambon și alte mezeluri.

În plus, cele trei societăți care s-au ocupat de asigurarea bucatelor au propus pentru prima dată în istoria acestui festival produse vegane, forma cea mai strictă a regimului vegetarian.

Numărul persoanelor care au avut nevoie de asistență medicală a scăzut cu aproape 20% la 7.551, dintre care 638 cazuri de intoxicație alimentară și numeroase răni provocate de cioburi, a anunțat la rândul său Crucea Roșie germană.

Forțele de poliție au realizat 2.031 de intervenții, număr stabil în raport cu anul trecut care include 500 de furturi, 450 de acte de violență, 58 de bătăi cu halbe de bere, acestea din urmă scăzând, totuși, cu 12%, spre satisfacția poliției din Munchen.

Originea Oktoberfest este legată de festivitățile organizate cu ocazia căsătoriei viitorului rege Ludovic I al Bavariei cu prințesa Theresa de Saxa-Hildburghausen, la 12 octombrie 1810.

Ulterior, a fost devansată în luna septembrie când clima este mai blândă în Bavaria.

În ultimii ani, sărbătoarea a devenit un eveniment internațional care s-a exportat în Australia, Brazilia, Canada, China, Rusia și în Statele Unite.

Loading

Comments

comments