Numărul hingherilor din București a fost suplimentat

543212_3241533084017_765025969_nNumărul de hingheri a fost suplimentat în București, a anunțat marți directorul Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu.

Șeful ASPA s-a prezentat de dimineață la Parchetul General, unde a depus documente în legătură cu asociația Caleidoscop, în evidența căreia figura unul dintre câinii care l-au mușcat pe băiețelul de patru ani și i-au provocat moartea.

După ce a ieșit din sediul Parchetului, Răzvan Băncescu a anunțat că ASPA a suplimentat de marți numărul hingherilor. 11 echipaje formate din cel puțin doi prinzători vor acționa pe teren, față de trei câte erau până în prezent.

De asemenea, el a declarat că se fac eforturi pentru a găsi noi adăposturi unde să fie cazați maidanezii luați de pe străzile Capitalei.

Director ASPA a mai spus că de la moartea băiețelului de patru ani a crescut numărul solicitărilor făcute de către cetățeni pentru prinderea maidanezilor. Dacă înainte erau 70-80 pe zi, acum numărul acestora este de peste 200 zilnic.

Întrebat dacă ASPA a început eutanasierea câinilor maidanezi, în baza hotărârii Consiliului General al Municipiului București din 6 septembrie, Răzvan Băncescu a spus că mai întâi acest act normativ trebuie verificat de Prefectura București și apoi pus în aplicare.

Loading

Comments

comments