Noutățile CES 2014: smartautomobilul și „matrioșca” de bucătărie

Automobilul “smart” pare să fie principala atracție a CES 2014, cea mai mare expoziție de produse digitale, care aduce, ca în fiecare an, televizoare mai mari și mai performante, gadget-uri și accesorii inovatoare sau pur și simplu excentrice și diverse modele de drone destinate publicului larg, informează Mediafax.

Consumer Electronics Show (CES), care se va desfășura în perioada 7-10 ianuarie la Las Vegas, reunește peste 20.000 de produse sau tehnologii prezentate înpremieră către aproximativ 150.000 de vizitatori avizați, din industria IT sau presa de profil.

Dacă expoziția de anul trecut a fost dominată de televizoarele cu rezoluție “Ultra HD” (4K sau UHD) și de electrocasnicele cu WiFi, CES 2014 aduce în prim plan automobilul viitorului, conectat la internet și capabil să ruleze aplicații software asemenea unui smartphone.

matriosca senUn dispozitiv asemănător cu o păpușă rusească, descris drept “mama tuturor obiectelor conectate la internet”, a fost prezentat, duminică, la salonul de electronică CES din Las Vegas, de firma franceză Sen.se.

“Este un sistem foarte simplu, care permite transformarea oricărui obiect al vieții cotidienii în obiect conectat la internet”, a explicat Rafi Haladjian, fondatorul firmei Sen.se, în timpul unei prezentări pentru presă a invenției inginerilor francezi.

O periuță de dinți, o cutie de medicamente sau chiar o ușă pot deveni “inteligente”, semnalând dacă dinții au fost spălați corect, dacă pastilele au fost luate la timp și dacă oamenii au intrat în casă la o oră neprevăzută.

Dispozitivul principal seamănă cu o păpușă rusească albă, cu înălțimea de 16 centimetri. Denumit “mamă”, dispozitivul permite, odată conectat la internet, controlarea unui număr de până la 24 de obiecte prin intermediul unor captatoare minuscule, care au fost botezați “cookies”.

Loading

Comments

comments