O nouă amenințare din partea Iranului în cazul unui atac împotriva Siriei

alqodsIranul a ordonat militanților din Irak să se pregătească să atace ambasada și alte interese americane de la Bagdad, dacă SUA vor decide să intervină militar în Siria, relatează vineri cotidianul The Wall Street Journal (WSJ), care citează mesaje interceptate de serviciile secrete americane, transmite EFE.

Mesajul Teheranului a fost transmis de Qasem Soleimani, comandantul unității de elită Al-Qods, divizie a Corpului Gardienilor Revoluției Islamice din Iran, și era destinat diverselor miliții șiite din Irak, potrivit funcționarilor americani.

Ambasada SUA de la Bagdad, una dintre cele mai mari reprezentanțe diplomatice americane din lume, se află în Zona Verde păzită a capitalei irakiene.

Potrivit The Wall Street Journal, Soleimani recomanda în mesajul transmis grupărilor șiite din Irak să fie în stare de alertă pentru a răspunde unui eventual atac al SUA împotriva Siriei.

După anunțul făcut de președintele american, Barack Obama, privind importanța de a răspunde la atacul cu arme chimice atribuit regimului sirian, forțele armate ale SUA și serviciile secrete au început să analizeze posibilele amenințări și răspunsuri contra intereselor americane sau aliaților din regiune, transmite EFE.

Printre obiectivele ce ar putea fi vizate se află, potrivit EFE, navele și portavioanele americane desfășurate în Golf, dar și ambasadele americane de la Beirut sau din Israel. În cursul zilei, Departamentul de Stat al SUA a ordonat evacuarea din Liban a personalului său diplomatic neesențial și a emis avertizări de călătorie pentru deplasările cetățenilor americani în Turcia

Loading

Comments

comments