Ne așteaptă o iarnă grea, conform unui document guvernamental

UPDATE. Ponta: nu vine niciun ger în perioada următoare

Premierul Victor Ponta a declarat că nu avea cunoștință de proiectul de lege obținut de Mediafax, întrucât la el ajung doar documentele în forma finală. Pe de altă parte, Ponta a declarat că s-a interesat, astăzi, la Administrația Națională de Meteorologie, aflând că „nu vine niciun ger, deocamdată”.

 

 

Populația nu a fost avertizată, în schimb autoritățile locale au primit instrucțiuni și vor primi și fonduri pentru pregătirea unei ierni grele.

„Prognoza meteorologică indică un proces de transfer al maselor de aer arctic în Europa, rezultând geruri anormale pentru perioada următoare”, se arată în nota de fundamentare a proiectului unei ordonanțe de urgență pe care Guvernul intenționează să o adopte în următoarea ședință.

Documentul a fost obținut de MEDIAFAX.

Iarna grea „va determina creșterea consumului prognozat de energie electrică și termică pe perioada sezonului rece. În aceste condiții există riscul ca autoritățile locale să nu poată asigura stocurile necesare furnizării în condiții optime a agentului termic pentru populație pentru perioada friguroasă în anul 2013”, precizează documentul.

Prin această ordonanță, Guvernul va transfera autorităților locale bani din Fondul de rezervă bugetară pentru plata arieratelor, costuri urgente pentru funcționarea în perioada de iarnă și alte cheltuieli, inclusiv salarii.

Loading

Comments

comments