Ne-am pricopsit. Viitorul ministru al Culturii este agramat!

Gigel Stirbu Foto: olttv.ro

Gigel Stirbu
Foto: olttv.ro

Prostul, daca nu e si fudul, parca nu e prost destul!, zice un proverb pe care, Gigel Stirbu, cel care va fi inlocuitorul lui Daniel Barbu la Ministerul Culturii, il confirma deplin.

Deputat liberal, seful Comisiei pentru Cultura din Camera Deputatilor, Gigel Știrbu a fost propus, azi, cu unanimitate de voturi, de conducerea PNL pentru portofoliul Culturii. Se stia de zilele trecute ca este favorit pentru a fi nominalizat pentru respectiva functie, iar scriitorul fost ministru Andrei Pleșu a expediat situatia cu o propozitie memorabila: “Inca un gigel in plus la Cultura nu mai conteaza”.

In replica, Gigel Stirbu a declarat ca este “extraordinar de mândru” și le mulțumește părinților “de numele care mi l-au dat“.

Mostra de “capacitate intelectuala”, de “cultura a limbii romane” vine dupa ce liderul liberalilor, Crin Antonescu, excelent orator, l-a lauta din rasputeri pe Gigel Stirbu: “Cel desemnat pentru Ministerul Culturii este colegul nostru, domnul deputat Știrbu, care este la al doilea mandat parlamentar, care este președinte al Comisiei de cultură, artă și mass-media din Camera Deputaților, care a fost în Guvernul Tăriceanu secretar de stat în acest minister. Este unul dintre colegii noștrii din noul val, din tânăra generație, în orice caz mult mai tânără decât a mea, care au confirmat în toate planurile, în care avem deplină încredere, este o decizie și aceasta luată în unanimitate”, a declarat liderul PNL.

Cu prilejul anuntarii nominalizarii, Stirbu a mai punctat in aceeasi nota tampo-emfatica: “Dacă ați văzut CV-ul, de ani de zile lucrez în domeniu. Am fost secretar de stat în cadrul acestui minister. În mandatul trecut, pentru o bună bucată de vreme, am fost președintele Comisiei comune pentru UNESCO. În acest mandat dețin președinția Comisiei de Cultură. Ca atare, consider că nu trebuie să fiu deținătorul a cel puțin două premii Nobel pentru a fi ministrul Culturii”, a spus Știrbu, citat de Mediafax.

 

Loading

Comments

comments