Moment istoric pentru presa scrisă

Foto: facebook

Foto: facebook

Celebra revistă americană Newsweek, care timp de un an a putut fi citită numai în ediție online, reapare azi în formatul său tradițional tipărit.

International Business Times Media (IBT Media) a ajuns proprietara revistei după ce a plătit o sumă care nu a fost dezvăluită, reprezentând a doua schimbare la vârf în mai puțin de trei ani.

IBT Media este proprietară a portalului de informații economice International Business Times, cu sediul la New York. Newsweek a publicat ultimul său număr tipărit la 31 decembrie 2012, orientându-se apoi spre o platformă sută la sută digitală.

Revista, înființată în urmă cu opt decenii, a suferit în ultimii ani un regres semnificativ în ce privește difuzarea. Epoca sa de aur a fost în anii ’90, când proprietară era The Washington Post Company și când revista avea un tiraj de 3,3 milioane de exemplare, potrivit datelor Alliance for Audited Media.

În 2010, la conducerea revistei s-a instalat miliardarul Sidney Harman, care a o oferit un milion de dolari și a răscumpărat alte 40 de milioane ca datorie. Harman a fuzionat Newsweek cu The Daily Beast, pagină web aflată în proprietatea companiei IAC/InterActiveCorp, sub conducerea lui Tina Brown.

Însă Harman a murit în 2011, iar Brown a anunțat în toamna anului 2012 că revista va înceta să mai apară pe hârtie, pentru a se concentra asupra portalului The Daily Beast.

Loading

Comments

comments