Ministerul Transporturilor susține că și-a îndeplinit toate obligațiile din contractul de privatizare a CFR Marfă

CFR-Marfa4Ministerul Transporturilor susține că și-a îndeplinit toate obligațiile din contractul de privatizare a CFR Marfă, au declarat, luni, pentru AGERPRES, surse din minister.

Cele două părți continuă la Ministerul Transporturilor negocierile privind prevederile din acordul de încetare a contractului de privatizare a CFR Marfă, semnat la 2 septembrie.

“Noi am făcut demersurile pentru prelungirea termenului privind finalizarea privatizării CFR Marfă, însă nu noi trebuia să aprobăm prelungirea. Conversia datoriei în acțiuni a fost realizată, în acest sens existând și o Ordonanță de Urgență. Noi ne-am îndeplinit toate obligațiile contractuale”, au mai spus sursele citate.

Omul de afaceri Gruia Stoică, proprietarul GFR, care a câștigat licitația de privatizare a CFR Marfă, s-a întâlnit luni în cursul zilei de astăzi (luni – n.r.) cu reprezentanții Comisiei de privatizare din cadrul Ministerului Transporturilor, însă discuțiile au eșuat pentru că părțile nu au ajuns la niciun acord.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a afirmat, vineri, că privatizarea CFR Marfă va eșua dacă omul de afaceri Gruia Stoică nu plătește diferența de 170 milioane de euro pentru achiziția companiei feroviare până luni, 14 octombrie 2013.

În data de 11 octombrie a.c., GFR a anunțat că a plătit 30 de milioane de euro pentru achiziția CFR Marfă și va achita diferența până la 202 milioane de euro, ulterior avizului Consiliului Concurenței, respectiv în 45 de zile de la primirea documentației complete.

Loading

Comments

comments