EXCLUSIV. Ministerul Educației anunță profesorii despre existența unor cursuri… după expirarea termenului de înscriere!

Foto: romaniatv.net

Foto: romaniatv.net

p1 p2 p3 p4Pe data de 3 februarie 2014, Ministerul Educației a transmis Inspectoratului Școlar General al Municipiului București un fax prin care se anunță continuarea, în 2014, a programului de formare a cadrelor didactice în domeniul afacerilor europene, program derulat în parteneriat cu Institutul European din România, începând cu anul 2012.

Pentru anul în curs, programul este deschis pentru 323 de cadre didactice din toate cele trei cicluri de învățământ (primar, gimnazial și liceal), dintre care 200 din mediul urban.

Ministerul chiar solicită inspectoratelor teritoriale să ia „toate măsurile” pentru informarea cadrelor didactice, astfel încât cei interesați să se înscrie și să poată participa la respectivele cursuri.

Conform Programului cursurilor de formare inclus în faxul transmis de Ministerul Educației, prima sesiune de cursuri de formare, ținută în București, pentru cadrele didactice din județele din Sudul Țării (Muntenia și Dobrogea) ar fi trebuit să înceapă chiar pe data de 3 februarie și să țină până pe data de 8 februarie, fiind alocate câte două zile de cursuri pentru fiecare ciclu de învățământ: 3-4 februarie ciclul primar, 5-6 februarie ciclul gimnazial și 7-8 februarie ciclul liceal. La sfârșitul programului este inserată o notă în care se precizează că, din pricina condițiilor meteo nefavorabile, această sesiune de cursuri se amână până la o dată ce va fi comunicată ulterior.

Însă, termenul limită pentru înscrierea la cursurile de formare din sesiunea 3 – 8 februarie era 24 ianuarie 2014 și nu a fost prorogat. Or, faxul Ministerului Educației, expediat, repetăm, la data de 3 februarie, a ajuns la școlile din București pe data de 6 februarie.

Faxul Ministerului Educației a fost transmis de la Direcția Generală Educație și Formare pe tot Parcursul Vieții, după ce a fost aprobat de secretarul de stat Vasilica Duminică.

Liliana Preoteasa, directorul general al Direcției Generale Educație și Formare pe tot Parcursul Vieții susține că a transmis faxul mai departe, de îndată ce l-a primit. „Nu mai sunt acum în minister și nu-mi aduc aminte de la ce instituție l-am primit. Oricum, informarea nu este obligatorie, este un act de bunăvoință din partea noastră. Am considerat că aceste cursuri sunt utile și de aceea am făcut informarea”.

Loading

Comments

comments