Militarul care a spus că l-ar putea ierta pe Snowden – numit la conducerea NSA

Vice amiralul Mike Rogers Foto: suntimes.com

Vice amiralul Mike Rogers
Foto: suntimes.com

Ceea ce Reuters anticipa încă din luna octombrie se confirmă: viceamiralul Mike Rogers va fi viitorul șef al NSA (Agenția Națională de Securitate a Statelor Unite), iar directorul adjunct va fi Richard Ledgett, militarul care a investigat cazul Edward Snowden și care a afirmat că ar fi de acord să discute o posibilă amnistiere a omului care a devoalat programul secret american de interceptări globale a comunicațiilor.

Anunțul numirii celor doi a fost făcut de secretarul de stat al Apărării, Chuck Hagel, informează Atlantic Wire. Hagel a mai declarat că președintele Obama i-a acceptat recomandarea ca Rogers să preia și conducerea Comandamentului Cibernetic.

Nominalizările trebuie confirmate de Senatul SUA, însă e vorba de o simplă formalitate, fiindcă democrații, care susține administrația Obama, sunt majoritari în această cameră a Parlamentului.

Analiștii în securitate ai The New York Times și The Guardian observă că Rogers este expert în criptologie, dar nu există acele referințe care să confere încredere în capacitatea sa de administrare corectă a datelor obținute din supravegherea în masă a comunicațiilor.

 

Loading

Comments

comments