Membrii Consiliului de Administrație al CFR au fost revocați din funcții

1351172609cfr_tren_special__aeroport_otopeni_mr_5_31078400Adunarea Generală a Acționarilor Companiei Naționale Căi Ferate a decis, vineri, revocarea din funcție a membrilor Consiliului de Administrație, pentru că aceștia au exercitat un management defectuos, care a afectat situația financiară a companiei.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, au fost constatate o serie de nereguli grave în actul de management al administratorilor, precum neîndeplinirea obligației de supraveghere și control a executivului companiei, ceea ce a permis perpetuarea unor acte prejudiciabile pentru companie săvârșite de executiv și constatate de organele de control, dar și încălcarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor și a altor prevederi legale.

Totodată, Adunarea Generală a Acționarilor a numit noi membri ai Consiliului de Administrație ai CNCF CFR. Aceștia sunt: Artopolescu Ovidiu Petrișor, membru al consiliului de supraveghere al Transelectrica, Puțura Ovidiu, secretar de stat în Ministerul Justiției, Victor Cionga, managing partner la AZ Capital Advisors, Luca Florin, consultant financiar, și pe Ciobănașu George, auditor financiar.

Aceștia au fost evaluați și validați de consorțiul de consultanți alcătuit din PriceWaterhouseCoopers, George Butunoiu Group și David & Baias, precizează MT.

În perioada următoare, noul Consiliu de Administrație se va întruni pentru a alege noul președinte al CA.

Adunarea Generală a Acționarilor a pus în vedere noului Consiliu de Administrație să analizeze de urgență modul de îndeplinire de către Micu George a îndatoririlor sale de director general interimar al societății.

“Chiar dacă întâmpinăm rezistență, dorim să fie clar pentru toată lumea că Ministerul Transporturilor a pornit un proces ireversibil de viabilizare economică a companiilor din subordine. Toate rezultatele controalelor efectuate vor fi trimise instituțiilor abilitate spre analiză, pentru a fi luate măsurile legale ce se impun, iar conducerea ministerului va lua decizii în consecință’, a declarat ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

Loading

Comments

comments