ȘTIRE POZITIVĂ Medalie de bronz câștigată de elevii români participanți la Olimipiada de Lingvistică

writing hand

Echipa României participantă pentru prima dată la Olimpiada Internațională de Lingvistică, eveniment desfășurat la Manchester, a obținut clasarea pe locul al III-lea și medalia de bronz, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației Naționale.

“La prima participare oficială la Olimpiada Internațională de Lingvistică, lotul olimpic al României a reușit performanțe notabile, atât în proba pe echipe (locul 3 și medalie de bronz), cât și în proba individuală (două mențiuni). Echipa care s-a clasat pe podium a avut în componență următorii elevi: Maria-Cristina Ionescu (Galați), Cătălina Stelea, Marius Todea (ambii din Brașov) și Remus Iosifescu (București)”, se arată în comunicatul MEN.

În completarea performanței pe echipe, adaugă MEN, Maria-Cristina Ionescu și Marius Todea au obținut mențiuni și în concursul individual.

Lotul olimpic participant la evenimentul de la Manchester a fost pregătit de Roxana Dincă și Adina Dragomirescu, profesori la Facultatea de Litere a Universității București, precizează sursa citată.

Ediția a XI-a a Olimpiadei Internaționale de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiții internaționale de științe, s-a desfășurat la Manchester, în perioada 22-27 iulie. În acest an, au participat 138 de concurenți din 26 de țări din întreaga lume.

Olimpiada Internațională de Lingvistică este un concurs organizat pe două niveluri: o probă individuală și o probă pe echipe. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală și logică matematică în procesul de înțelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea și reglează procesul de comunicare lingvistică explicită prin construcția de structuri care favorizează învățarea cu ușurință a oricărei limbi.

Loading

Comments

comments