Lucrările de reabilitare a şoselelor Iancului şi Pantelimon sunt în plină desfăşurare

Lucrările de reabilitare a sistemului rutier şi liniei de tramvai de pe şoseaua Iancului şi şos. Pantelimon, două artere principale din municipiul Bucureşti, care asigură legătura între inelul principal al oraşului şi DN 3, DN 2 şi Autostrada A2, sunt în plină desfăşurare, potrivit Primăriei Capitalei.

Prin acest proiect se urmăreşte reabilitarea celor două şosele amplasate în partea de Est a Capitalei şi care fac parte din axa de E-V a oraşului.

Potrivit proiectului de lucru, se refac carosabilul şi trotuarele şi se execută amenajări speciale pentru persoanele cu dizabilităţi.

Linia de tramvai va fi refăcută şi va avea o lungime totală de 8,622 km, cu racorduri cu străzile adiacente. Sistemul de evacuare a apelor pluviale va fi şi el modernizat, la fel ca sistemul de iluminat public pe întreg traseul.

Municipalitatea arată că lucrările la şoseaua Iancului vor viza partea carosabilă cu câte două benzi de circulaţie pe sens, zona centrală, urmând să aibă o lăţime de 7 m şi destinată transportului public (tramvai şi autobuz), fiind denivelată faţă de restul carosabilului. Vor fi amenajate 2 parcaje supraetajate, amplasate pe partea stângă, în spatele frontului de blocuri, acestea având o capacitate de circa 300 de locuri – în str. Dridu Georgescu şi str. Gheorghe Stănescu.

Lucrările la şoseaua Pantelimon vor viza realizarea unei zone centrale, înierbată, destinata transportului public cu tramvaiul, delimitată de restul carosabilului.

Carosabilul va avea trei benzi pe sens, două zone laterale destinate circulaţiei pasive care va cuprinde o zona verde (1 – 2 m), piste pentru biciclişti, spaţii parcare în lung sau spic. Trotuarele vor fi de minim 2 m.

Totodată, se va realiza un terminal multimodal în zona intersecţiei şos. Pantelimon – şos Vergului, care va cuprinde o parcare de tip park and ride cu aproximativ 450 de locuri ce va fi în legătura directă cu viitoarea staţie de metrou ”Granitul”.

Terminalul include bucla de întoarcere a tramvaiului, peroane tramvai, terminal pentru mijloacele de transport auto periurban, pasaje de legătură între terminal şi trotuarele străzii, iluminat public şi mobilier urban şi introducerea în sistemul de management al traficului.

Loading

Comments

comments