Librex: Românii cheltuie 5 euro pe an pe cărți și preferă romanele siropoase

Carti de dragoste 2 Carti de dragoste Carti pentru dezvoltare personalaPrezentă pe piața librăriilor online un an, Librex se repoziționează și face tranziția către statutul de Târg online de Carte, se arată într-un comunicat al companiei.

Peste 20.000 de titluri vor avea „reduceri aplicate permanent” în cadrul târgului. Reducerile vor fi de până la 50% din prețul standard.

Statisticile arată că România se clasează pe ultimul loc în Europa în ceea privește bugetul pentru cumpărarea de carte, cu o medie de 5 euro/an.

„Am transformat o librărie clasică într-un Târg online de Carte pentru a ne adapta la noile cerințe ale cititorilor. În industria lecturii, consumatorii își doresc prețuri cât mai mici”, spune Ionuț N. Radu, Manager și Fondator Librex.ro.

Conform unui studiu realizat de Librex.ro, pe primul loc în topul preferințelor cititorilor români se regăsește genul de literatură „romance”: cărțile de dragoste și poveștile romantice aduc cele mai multe vânzări online.

Cărțile de dragoste scrise de autori internaționali precum  “Adulter” – Paulo Coelho, lansat în toamna anului 2014, “Cincizeci de umbre ale lui Grey” – E. L. James și volumele de Sandra Brown sunt best sellers în anul 2015.  Sandra Brown care este de altfel cea mai căutată autoare străină, care rămâne încă relevantă pentru preferințele cititorilor români.

În privința autorilor români, volumele “Fluturi I și II” de Irina Binder sunt cele mai căutate titluri la nivel național, urmată  de “Exerciții de echilibru”, autor Tudor Chirilă.

Volumul III din seria “Fluturi” va fi disponibil în curând pe Librex.ro împreună cu o reducere pentru cei care îl pre-comandă.

Ionuț N. Radu spune că anul 2015 a marcat și un trend crescător al vânzărilor de cărți în limba engleză.

Cărțile din faimoasa serie fantasy “Urzeala Tronurilor/Game of Thrones” de George R.R. Martin sunt căutate de un număr foarte mare de cititori, atât edițiile traduse, cât și cele originale scrise în limba engleză, trend încurajat de popularul program TV cu același nume.

Sunt căutate și cărțile dedicate copiilor, precum “Cartea Bebelușului” și “Albumul bebelușului”, dar și cele inspiraționale, precum seria semnată OSHO sau învățăturile despre viață și fericire de Dalai Lama.

Topul editurilor de carte realizat de Librex este condus de Litera, urmată de Trei, Art, Diana, Paralela 45, Rao, Hamangiu , Humanitas, Polirom și All.

Loading

Comments

comments