Legile bugetelor pe 2014 au fost adoptate de Parlament

Parlamentul a adoptat, miercuri, bugetul de stat și cel al asigurărilor sociale de stat pe anul 2014, în prezența premierului Victor Ponta și a miniștrilor. Bugetul de stat a fost adoptat cu 346 voturi “pentru”, 49 de voturi “împotrivă” și 7 abțineri, iar bugetul asigurărilor sociale de stat a întrunit 347 voturi “pentru”, 49 de voturi “împotrivă” și 7 abțineri, informează Mediafax.

Proiectul bugetului de stat a fost dezbătut într-o singură zi, deputații lucrând marți de dimineață până la miezul nopții, iar parlamentarii PPDD s-au retras de la dezbateri, dar au participat la vot.

Președintele Băsescu a discutat, marți, la Cotroceni, cu premierul Ponta, la întâlnire fiind prezenți miniștrii Chițoiu și Voinea, precum și guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

După întrevedere, Ponta a declarat că președintele nu și-a schimbat poziția față de proiectul de buget, care a fost extrem de “inflexibilă”, iar singura rugăminte a Guvernului a fost, în aceste condiții, să nu tergiverseze excesiv de mult aprobarea bugetului.

Președintele va respinge Legea bugetului, o va retrimite Parlamentului și ia în calcul, ulterior, și sesizarea Curții Constituționale.

Loading

Comments

comments