Jumătate din elevii claselor a VIII – a n-ar lua admiterea la liceu

Foto: ziaruldeiasi.ro

Foto: ziaruldeiasi.ro

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, spune că primele rezultate la simularea evaluării naționale la clasa a VIII-a, desfășurată în perioada 18 – 20 februarie, arată că 50% dintre elevi ar lua note sub 5, informează Mediafax.

“Am deja primele rezultate, nu sunt toate datele introduse în baza de date, dar am o parte din rezultate la simulările clasei a VIII-a, care sunt undeva la 50%, apropo de notă peste cinci. Este un procent mic, dar este un procent care reprezintă un semnal real pentru părinți, elevi și cadre didactice că mai au câteva luni până la examenul real. Și am insistat să nu punem notele în catalog fiindcă vorbim despre antrenament, nu despre examenul real”, a afirmat Pricopie.

Examenele la limba română și matematică de la evaluarea națională pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc între 23 și 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an școlar, la admiterea în liceu, ponderea mediei de la evaluarea națională crește la 75 la sută, față de 50 la sută cât a fost până acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade la 25 la sută.

Loading

Comments

comments