Judecătoare de la Curtea de Apel București și fiul acesteia, arestați pentru 29 de zile, de colegii judecătoarei

La solicitarea DNA, judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel București, și fiul acesteia au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, potrivit deciziei luate vineri seară de Curtea de Apel București, în dosarul sumelor totalizând peste un milion de euro pentru soluții favorabile în procese, informează Mediafax.

Veronica Cîrstoiu, acuzată de luare de mită și complicitate la trafic de influență, a fost reținută, vineri seară, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), după ce aceștia i-au adus la cunoștință învinuirile.

Fiul judecătoarei, Florin Cergan, care este acuzat de complicitate la trafic de influență, fusese reținut vineri dimineață, în același dosar. Ceran ar fi intermediat primirea a 50.000 de euro de către Veronica Cârstoiu, de la mai multe persoane care doreau soluții favorabile în unele dosare și care ar fi dat anterior un milion de euro.

Veronica Cîrstoiu, judecător la Secția I penală a Curții de Apel București, a făcut parte din completul care a anulat condamnarea la șapte ani de închisoare cu executare primită de Dinel Staicu în dosarul fraudării Băncii Internaționale a Religiilor (BIR).

Loading

Comments

comments